ניוקי תפ"א, ריקוטה ותרד ברוטב רוזה

  
אולם לא התחלתי את הבלוג שלי במתכון איטלקי, בטח כבר הבנתם שיש לי חולשה למטבח האיטלקי (ואם עדיין לא אז בקרוב מאוד ל תישאר לכם טיפה של ספק בכך).
חלק אולי חושבים שמדובר בסתם מטבח של בצקים, לא מגוון ומשמין - אז לכל אותם הסקפטים אנסה להוכיח בבלוג הזה שלא כך הדבר, מבחינתי מדובר באחד המטבחים הטעימים, וכן כן גם מגוונים, זה לא סתם פסטה עם תוספת אחת ושניה, יש אלפי סוגי פסטות עם תוספות שונות, רטבים שונים, וככה גם לגבי פיצות, קלצונה, לזניות, רביולי, ניוקי וקינוחים.
הדבר היחיד שאני כן יכול להסכים איתו הוא שלא תמיד פסטות קנויות ובמיוחד ניוקי טעימות, אבל את זה אפשר להגיד על כל אוכל.
טענה נוספת ששמעתי מהאנשים זה שהם לא אוהבים ניוקי - הסיבה לכך היא שהם לא טעמו ניוקי ביתי!
גם אני לא אוהבת ניוקי קנוי, בלי להעליב כל יצרני הניוקי, לדעתי מדובר בגושי בצק קשים וחסרי טעם, שום רוטב לא יכול לשפר את זה. וזוהי אחת הסיבות שאני מפרסמת כאן את המתכון לניוקי ביתי, אז בואו נתחיל:

כמות מנות: 6 מנות
זמן הכנה: 40-50 דקות

מרכיבים:
לבצק ניוקי:
3 תפוחי אדמה אדומים בינוניים-גדולים
100 גר' ריקוטה
200 גר' תרד
ביצה אחת
2 כפות פרמז'ן
2.5 כוסות קמח
1/3 כפית מלח

לרוטב רוזה:
בצל גדול או 2 בצלים בינוניים
2 שיני שום
400 גרם עגבניות מרוסקות (ניתן לרסק לבד או לקנות עגבניות מרוסקות מוכנות)
חצי כף רסק עגבניות
250 מ"ל שמנת לבישול
חצי כף סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן בזיליקום קצוץ

אופן הכנה:
  1. מבשלים או אופים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך (עדיף אפייה, ככה הם לא יספגו את המים). 
  2. בסיר נפרד מרתיחים מים, וחולטים את התרד, משאירים את התרד כשתי דקות במים רותחים ומוציאים.
  3. מסננים טוב את התרד וקוצצים אותו.

  4. בינתיים מכינים את הרוטב:
    1. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן זית.
    2. כאשר הבצל נהיה שקוף מוסיפים את השום, ממשיכים לטגן עוד כדקה שתיים תוך ערבוב על מנת שהשום לא ישרף.
    3. מוסיפים לבצל עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות.
    4. מערבבים ונותנים להתבשל כשתי דקות.
    5. מוסיפים לרוטב את השמנת המתוקה, מערבבים וממשיכים לבשל עד לרתיחה.
    6. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
    7. בסוף מוסיפים בזיליקום קצוץ.
    8. הרוטב מוכן :)
  5. מכינים את הניוקי:
    1. מקלפים תפוחי אדמה מוכנים ורותחים (חשוב מאוד לקלף ישר ולא לתת להם להתקרר, צריך לעבוד עם בצק חם).
    2. מועכים את תפוחי האדמה (כמו שלפירה), מוסיפים אל תפוחי האדמה את הריקוטה, תרד קצוץ, פרמז'ן וביצה אחת.
    3. מערבבים את הכל, ומתחילים להוסיף קמח מנופה.
      חשוב! חשוב! חשוב! אף פעם אל תוסיפו את כל כמות הקמח בבת אחת, תוסיפו בהדרגתיות תוך ערבוב, תפסיקו להוסיף את הקמח כשתגיעו לבצק רך ונעים, שלא נדבק לידיים. יכול להיות שתצטרכו פחות מכמות הקמח הרשומה כאן או יותר, זה בסדר ותלוי בסוג הקמח, תפוחי האדמה, גודל הביצה וסינון של התרד. יכול להיות גם שתכינו כמה פעמים את הניוקי לפי אותו מתכון וכל פעם תצטרכו כמות קמח שונה (בישול הוא לא מדע מדויק וזה היופי שבו).

      אל תפחדו לעבוד עם הידיים, צריך להרגיש את הבצק!
    4. לאחר שקיבלתם בצק רך ונעים קורצים כדור בצק בגודל של אגרוף ומרדדים עם הידיים לגליל ארוך. לאחר מכן חותכים את הגליל לחתיכות ברוחב של ס"מ וחצי ומסדרים על משטח מקומח מראש.
    5. מרתיחים סיר עם ליטר מים וכפית מלח וזורקים לשם את הניוקי (לא את כל הכמות יחד).
    6. אחרי שהניוקי צפים למעלה, ממשיכים לבשל אותם עוד כשתי דקות ומוציאים.
    7. הגשה:
      1. יוצקים כמה כפות מהרוטב על הצלחת, מעל מניחים את הניוקי ומעל מפזרים פרמז'ן.
      2. לספיגת טעמים טובה יותר ניתן להעביר את הניוקי למחבת עם הרוטב ולבשל עוד כמה דקות לפני ההגשה.
        ניתן להקפיא חלק מהכמות.

בתאבון :)

תגובות